Xavi complimenteert De Jong-vervanger na Barça-zege

Reacties

Fermín López heeft het als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong goed gedaan in de ogen van Xavi. Barcelona boekte maandagavond een moeizame zege op Valencia.

Xavi complimenteert De Jong-vervanger na Barça-zege
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Valencia
Valencia

De Jong was vanwege een enkelblessure niet inzetbaar, de KNVB verwacht dat de international wel gewoon inzetbaar is tijdens het EK. De twintigjarige Fermín López kwam in de ploeg op het middenveld en deed dat naar behoren.

'Hij geeft ons dynamiek en weet hoe hij de vrijgekomen ruimte moet aanvallen', sprak trainer Xavi na afloop van de winstpartij op Valencia. 'Hij geeft ons veel en verliest de bal zelden. Ik persoonlijk vind hem geweldig, daarom geef ik hem kansen dit seizoen. Hij is een speler voor het heden en de toekomst.'

Op 35-jarige leeftijd is Robert Lewandowski misschien niet de speler voor de verre toekomst, maar in het heden doet de Pool het nog uitstekend. Met een hattrick loodste hij Barça langs Valencia. Na een rode kaart voor Valencia-doelman Giorgi Mamardashvili scoorde hij in de tweede helft driemaal, twee keer met het hoofd.

'Ik ben heel blij voor hem, want hij werkt altijd keihard', aldus Xavi. 'Hij is een doelpuntenmaker, een teamspeler en een spectaculaire voetballer. Hij is ook een voorbeeld in de kleedkamer, hoe hij werkt en traint. Daarom scoort hij ook drie keer. Vanwege zijn wil, zijn karakter en zijn moed.' Lewandowski staat door deze hattrick op zestien goals in La Liga dit seizoen, in totaal maakte hij 56 doelpunten in dienst van Barcelona.

Lewandowski staat komende zomer met Polen tegenover het Nederlands elftal op het EK. Sam Planting stelt de EK-opponent aan je voor

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.