Sinkgraven pas na de jaarwisseling terug bij Ajax

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kan pas na de winterstop weer beschikken over Daley Sinkgraven. De middenvelder onderging dinsdag een geslaagde kijkoperatie aan zijn knie en sluit naar verwachting na de jaarwisseling weer aan bij de selectie van de Amsterdammers.

Sinkgraven pas na de jaarwisseling terug bij Ajax

Sinkgraven kampte al langere tijd met klachten aan de meniscus van zijn rechterknie, zo meldt Ajax op de clubsite. Een kijkoperatie moest wat meer duidelijkheid geven. Het oordeel luidde dat de twintigjarige middenvelder, die in het competitieduel met Feyenoord (1-1) voor het laatst in actie kwam, minstens een maand langs de kant staat.

Daardoor blijft Sinkgraven dit seizoen vooralsnog steken op negen competitiewedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In het vorige seizoen kwam hij voor Ajax tot tien duels in de Eredivisie, nadat hij in de winterstop van het seizoen 2014/15 was aangesloten bij de selectie van De Boer. Hij kwam in januari over van SC Heerenveen. Sinkgraven was anderhalf seizoen lang actief in het eerste elftal van de Friezen.

Voor Ajax staan er nog vier competitiewedstrijden gepland voor de winterstop aanbreekt. Sinkgraven moet daardoor de duels met PEC Zwolle (29 november), zijn voormalige werkgever SC Heerenveen (5 december), FC Utrecht (13 december) en hekkensluiter De Graafschap (20 december) aan zich voorbij laten gaan. Ook mist hij de Europa League-confrontaties met Celtic (uit, 26 november) en Molde FK (thuis, 10 december).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.