De Boer neemt ook Cerny mee naar Celtic

Reacties

De achttienjarige Vaclav Cerny behoort tot de selectie van Ajax-trainer Frank de Boer voor het Europa League-duel met Celtic. Eerder werd al bekend dat leeftijdsgenoot Donny van de Beek van de partij is in Schotland.

De Boer neemt ook Cerny mee naar Celtic

De geblesseerde Thulani Serero ontbreekt in de twintigkoppige groep. Voor Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven komt de Europese wedstrijd eveneens te vroeg. Ricardo van Rhijn is wel present. Mocht de rechtsback de volgende schifting overleven, dan maakt hij voor het eerst deze maand deel uit van de wedstrijdselectie.

De Boer gunde aanvaller Cerny in het met 5-1 gewonnen competitieduel met SC Cambuur al speeltijd als invaller. In het hoofdtoernooi van de Europa League kwam hij nog niet in actie. Van de Beek wacht nog op zijn eerste minuten in de Amsterdamse hoofdmacht.

Het duel van donderdagavond op Celtic Park is voor beide ploegen cruciaal. Zowel Celtic als Ajax wacht nog op de eerste zege in Groep A, waardoor plaatsing voor de knock-outfase een lastig verhaal wordt. Koploper Molde FK is al zeker van de volgende ronde. Nummer twee Fenerbahçe beschikt over een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.