Sinds Hazard vrij is, bloeit Chelsea op

Reacties

Met de overwinning tegen Southampton (0-2) van zondag won Chelsea voor de vierde keer op rij een competitiewedstrijd. Niet toevallig werd deze reeks ingezet met de introductie van een nieuw systeem door manager Antonio Conte, waarin Eden Hazard zijn handen vrij heeft om zijn individuele klasse te tonen.

Sinds Hazard vrij is, bloeit Chelsea op

De Premier League, seizoen 2015/16, speelronde 10. Chelsea verliest bij West Ham United (2-1) en neemt met elf punten een beschamende vijftiende plek op de ranglijst in. Linksbuiten Hazard vond het net nog niet. Hoe anders is de situatie op Stamford Bridge een jaar later: tien wedstrijden, 22 punten. En Hazard? Die staat al op vijf doelpunten.

Dit seizoen begon weliswaar ook stroef voor Chelsea, maar sinds Conte zijn systeem wijzigde van 4-1-4-1 naar 3-4-3 wonnen The Blues alle competitiewedstrijden zonder een doelpunt tegen te krijgen en met een verschil van minimaal twee goals. Conte houdt zich echter op de vlakte. Op individuele prestaties wilde de Italiaan bij Sky Sports niet ingaan. 'Ik zag een grote betrokkenheid en een geweldig arbeidsethos bij álle spelers, zowel met - als zonder bal', zei hij.

Van Southampton werd gewonnen door doelpunten van Hazard en Diego Costa. In het nieuwe systeem van Conte heeft de eerstgenoemde een centralere rol gekregen. In plaats van vastgeplakt te staan op de linksbuitenpositie en achter de rechtsback van de tegenstander aan te moeten lopen, kan Hazard als hangende buitenspeler achter spits Costa zijn creatieve impulsen kwijt. Met Costa heeft Chelsea een scorende spits in huis om van Hazards scheppingskracht te profiteren: de Spanjaard maakte zondag zijn veertigste doelpunt in 64 optredens in de Premier League.

Ondanks dat Chelsea vierde staat met slechts één punt achterstand op de koplopers Manchester City, Arsenal en Liverpool, wilde Conte nog niets weten van het predicaat "titelkandidaat". 'Het is vroeg om te praten over de titelkandidaten', aldus de 47-jarige ex-bondscoach van Italië. 'We moeten hard werken en doorgaan op deze weg, want deze weg is de juiste.' (Juul Seesing)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.