Simpel besluit van Noorse bondscoach: speler verbannen na transfer

Reacties

Bondscoach Stale Solbakken van Noorwegen heeft naar eigen zeggen een makkelijke keuze gemaakt door Mathias Normann te verbannen bij het nationale elftal. De middenvelder, die twaalf interlands speelde, gaat binnen Rusland een transfer maken.

Simpel besluit van Noorse bondscoach: speler verbannen na transfer
© Pro Shots

'Dit was voor mij geen moeilijk besluit', was de opvallende uitspraak van Solbakken in gesprek met NRK. Normann (op de hoofdfoto helemaal links tijdens een interland tegen Oranje) is als speler van FK Rostov op weg naar Dinamo Moskou, terwijl de speler vooraf is gewaarschuwd door de Noorse bond. Hem werd verteld dat een transfer naar een Russische club hem op een verbanning zou komen te staan.

Normann speelde sinds begin 2019 in Rusland, maar kwam op het moment dat de invasie van Oekraïne begon op huurbasis uit voor Norwich City. Ook deze transferzomer leek Normann op huurbasis uit Rusland te vertrekken, maar door problemen met de administratie ging een transfer naar Lecce niet door.

Mathias Normann als huurling van Norwich City.
© Pro Shots
Mathias Normann als huurling van Norwich City.

Inmiddels heeft Normann bevestigd dat hij naar Dinamo Moskou gaat, waarna bondscoach Solbakken ingreep. 'We konden pas ingrijpen toen hij zijn beslissing genomen had. In de afgelopen 24 uur kreeg hij een kans om zijn besluit te heroverwegen. Ik vind dit een totaal verkeerde keuze. We gaan zien of Mathias ooit nog terugkeert bij het nationale elftal. Misschien als hij andere denkbeelden krijgt, maar op dit moment is het helemaal uitgesloten.'

In een verklaring laat de Noorse voetbalbond weten dat dit een unieke situatie is. 'Eigenlijk is het niet de taak van de bond om iets te zeggen over de clubkeuze van een speler, maar we bevinden ons in een buitengewone situatie. Het hele Noorse en Europese voetbal zijn het er gezamenlijk over eens dat er druk uitgeoefend moet worden op Rusland als oorlogvoerende partij.'

Normann speelde in maart voorlopig zijn laatste interland voor Noorwegen, vorig jaar kwam hij nog tweemaal uit tegen het Nederlands elftal op weg naar het WK in Qatar. De Noren eindigden als derde achter Nederland en Turkije en liepen daardoor het WK mis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.