Simeone zet zich af tegen Calimero-gedrag Atlético

Reacties

Atlético Madrid moet zich niet verliezen in het zoeken naar excuses als het misgaat. Trainer Diego Simeone wil in de aanloop naar de tweede bekerconfrontatie met stadgenoot Real dinsdagavond niets weten van Calimero-gedrag.

Simeone zet zich af tegen Calimero-gedrag Atlético

Atlético Madrid heeft zich geschaard tussen de Spaanse grootheden Real Madrid en Barcelona in de titelstrijd. Dat succes wordt niet door iedereen verwelkomd, zo beseft Simeone.

'Maar ik heb altijd gezegd dat ik wil dat wij iedereen een ongemakkelijk gevoel geven, en dat is wat wij doen. De ploeg strijdt, speelt en werkt hard', aldus de Argentijnse trainer.

Hoewel de verleiding er is, moet niet gezocht worden naar mogelijke oneigenlijke tegenwerking. Dat bijvoorbeeld arbiters in het nadeel van Atlético zouden fluiten, moet niet leiden tot Calimero-gedrag.

'Door externe factoren kan je de focus verliezen en je doel uit het oog verliezen', aldus Simeone. 'Ik geloof niet in excuses. Er gebeuren dingen en er zullen nog dingen gaan gebeuren. Maar ik druk mijn spelers, de club en de fans op het hart niet naar excuses te zoeken.'

Simeone wil ook niet dat er met een beschuldigend vingertje wordt gewezen naar de arbiters, als die fouten maken in het nadeel van Atlético. 'Die verhalen zijn voor de journalisten. Jullie moeten kritisch zijn, daarvoor worden jullie betaald.'

De Argentijn richt zich op zijn eigen ploeg die dinsdagavond tegen Real Madrid een 3-0 achterstand moet wegwerken om de finale van de strijd om de Copa del Rey te bereiken. 'Niets is onmogelijk. We gaan alles doen wat in onze macht ligt om de wedstrijd naar ons toe te trekken', aldus Simeone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.