Real hard op weg naar revanche tegen bekerhouder Atlético

Reacties

Real Madrid is hard op weg revanche op stadgenoot Atlético te nemen voor de verloren bekerfinale van afgelopen seizoen. In de heenwedstrijd van de halve finales won Real in eigen huis met 3-0. Daardoor verlengde doelman Iker Casillas zijn recordreeks zonder tegengoals tot 772 minuten.

Real hard op weg naar revanche tegen bekerhouder Atlético

Het bekerduel tussen de twee Madrileense giganten ontaardde in een waar voetbalgevecht. Alle 22 spelers streden bijna letterlijk met het mes tussen de tanden om maar niet te hoeven onderdoen voor hun rivaliserende stadgenoten. Atlético-spits Diego Costa ging voorop in de strijd met zijn twee naaste bewakers Pepe en Sergio Ramos.

De eveneens niets ontziende mandekkers van De Koninklijken kwamen als overwinnaars uit de strijd. Niet alleen omdat Real in de eerste helft meer dan zeventig procent balbezit had, maar ook doordat Pepe via het been van Atlético-back Emiliano Insúa na zeventien minuten de bal langs doelman Thibaut Courtois kreeg.

Na rust drukte Real het surplus aan klasse verder uit in de score. Want Atlético mag sinds zondag dan koploper zijn in Spanje, De Koninklijke waren woensdagavond in het eigen Estadio Santiago Bernabéu heer en meester. Dat kwam nog het best tot uitdrukking in de 2-0 van Jesé Rodriguez. Het al weken in blakende vorm stekende Spaanse talent tikte een voorzet van Angel di María met buitenkant rechts knap langs Courtois.

Real kwam met het oog op de return van aanstaande dinsdag helemaal in een zetel terecht toen Atlético in de 73ste minuut in de persoon van verdediger Miranda de bal nogmaals in eigen doel werkte. Daardoor lijkt prolongatie van de Copa del Rey een illusie voor de ploeg van trainer Diego Simeone, die deze prijs eind vorig seizoen dus juist nog veroverde ten koste van Real.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.