Simeone voorkomt nederlaag Atlético door gouden wissels

Atlético Madrid heeft in de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey op bezoek bij Rayo Vallecano gelijkgespeeld (1-1). Twee wissels bleken goud waard in de heenwedstrijd.

Augusto Fernández en Matías Kranevitter debuteerden in Campo de Fútbol de Vallecas aan de kant van de bezoekers. De middenvelders kwamen deze winter over van respectievelijk Celta de Vigo en River Plate. Zij traden aan tegen Rayo, dat eind vorige maand in eigen huis met 2-0 verloor van de tegenstander van PSV in de achtste finale van de Champions League.

Invallers Ángel Correa, Thomas Partey en Jackson Martínez speelden de hoofdrol tijdens die wedstrijd, waarin tot aan de 88ste minuut nog niet gescoord was. In het bekertoernooi moest het opnieuw van twee invallers komen. Door een doelpunt van Nacho keek Atlético vanaf de 35ste minuut tegen een achterstand aan, maar Saúl zorgde in de 67ste minuut voor de gelijkmaker.

De middenvelder was tien minuten daarvoor net als Luciano Vietto, die de assist voor zijn rekening nam, binnen de lijnen gekomen. Door het gelijkspel heeft Atlético Madrid een prima uitgangspositie om de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. Volgende week woensdag wordt de return afgewerkt in het Estadio Vicente Calderón.