Koploper Atlético ontsnapt opnieuw dankzij Thomas

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone heeft in Thomas Partey een belangrijke stormram gevonden. De 22-jarige middenvelder was woensdag tegen Rayo Vallecano nog als invaller belangrijk met een assist, drie dagen later kroonde hij zich tegen Levante tot matchwinner: 1-0.

Koploper Atlético ontsnapt opnieuw dankzij Thomas

Tegen Rayo (2-0 winst) was Thomas nog de aangever bij de late openingstreffer van Ángel Correa, dit keer eiste hij zelf een groot deel van de eer op door voor een late winnende treffer te tekenen. Dat deed de doorgaans defensief ingestelde middenvelder, dit keer de vervanger van spits Jackson Martinez, echter met enige hulp van Levante-goalie Diego Marino.

Het schot van de invaller had namelijk niet heel veel vaart en leek simpel te stoppen, maar de Spanjaard kreeg de poging al vallend niet echt onder controle. Via zijn rechter- stoot de bal tegen zijn linkerarm, waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde. Daarmee kwam Atléti opnieuw weg met een late overwinning, zoals dat woensdag tegen Rayo Vallecano ook al lukte. Doelman Jan Oblak, die dit seizoen slechts acht treffers toestond, hield overigens opnieuw de nul. Het was alweer de elfde keer van dit seizoen.

Door de dertiende winstpartij van deze jaargang gaan Simeone en zijn spelers aan kop in de Primera División. Na achttien wedstrijden staat de ploeg op 41 punten, dat zijn er twee meer dan Barcelona en vijf meer dan stadsgenoot Real Madrid. Barça heeft echter nog een wedstrijd tegen Sporting Gijón tegoed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.