Atlético Madrid taaie tegenstander op vreemde bodem

Reacties

PSV moet tijdens de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League in februari tegen Atlético Madrid voor eigen publiek proberen een goede uitgangspositie te bewerkstelligen. Maar mogelijk wordt het duel in Eindhoven nóg zwaarder dan de return in Madrid.

Atlético Madrid taaie tegenstander op vreemde bodem

Atlético Madrid, de huidige vicekoploper, heeft zich dit seizoen in de Primera División opgewerkt tot zeer taaie tegenstander op vreemde bodem. Woensdagavond speelt de formatie van trainer Diego Simeone de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano. Bij een overwinning sluiten Los Rojiblancos de eerste seizoenshelft af als best presterende uitploeg.

Van de acht voorgaande competitieduels buitenshuis behaalde Atlético zestien punten. Alleen Celta de Vigo presteerde met zeventien punten nóg beter; die ploeg speelt zijn laatste duel in 2015 tegen Athletic de Bilbao in het eigen Estadio de Balaídos.

Opmerkelijk is vooral hoe sterk Atlético Madrid buiten Vicente Calderón is op defensief vlak; alleen Villarreal, Deportivo La Coruña en Málaga wisten keeper Jan Oblak (foto) eenmaal te passeren.

Daarentegen valt het scorend vermogen, met pas elf uitgoals, tegen. Behalve Real Madrid (16 goals buitenshuis) scoorden ook Celta de Vigo (13), Barcelona en zelfs Deportivo La Coruña (beiden 12) vaker. In dat kader is de terugkeer van Jackson Martínez in de wedstrijdselectie voor het duel bij Rayo Vallecano positief. De Colombiaanse spits ontbrak negen duels vanwege blessureleed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.