Real Madrid heet verloren zonen welkom

Reacties

De zeventiende speelronde van de Primera División begint woensdagmiddag. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op het duel tussen Real Madrid en Real Sociedad.

Real Madrid heet verloren zonen welkom

Esteban Granero (foto boven), Asier Illarramendi en Sergio Canales: ze hadden de middenlinie van Real Madrid kunnen vormen. Met als doel de ploeg van een Spaans karakter te voorzien gunden Los Galácticos de voorbije jaren diverse Spanjaarden een kans in Estadio Santiago Bernabéu, zo droeg ook het eerdergenoemde trio het maagdelijk witte shirt van de topclub. Weinigen weten echt te slagen. Ook Granero, Illarramendi en Canales moesten ieder een stap terug doen. De drie vormen momenteel het kloppende hart van Real Sociedad.

Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder krijgen er in 2009 een concurrent bij als kind van de club Granero terugkeert bij Real Madrid. De middenvelder wist in eerste instantie niet te slagen bij de grootmacht en gaat na twee seizoenen bij Getafe voor een herkansing. De sierlijke Granero komt nooit volledig tot bloei in het sterrenensemble. Queens Park Rangers geniet vervolgens een jaar van de diensten van de middenvelder en laat hem naar Real Sociedad verkassen.

Een slordige vijf miljoen euro had Real Madrid over voor de komst van Canales, die overgenomen werd van Racing Santander. De technicus, die qua spel en uiterlijk doet denken aan Guti, moet het in Madrid met een bijrol doen. Het talent heeft geen zin om de bank te verpieteren. 'Speler van Real Madrid zijn is fantastisch, maar ik heb meer speelminuten nodig', zegt Canales (foto onder) in 2011 in Marca. Valencia helpt de voormalige jeugdinternational uit de brand. Na een periode bij Los Che volgt begin 2014 de overstap naar San Sebastian.

Sergio Canales, Real Madrid, Real Sociedad

Dan is Asier Illarramendi net een aantal maanden vertrokken bij Real Sociedad, dat de controleur voor 32 miljoen euro heeft verkocht aan De Koninklijke. In Madrid ziet hij een seizoen lang van dichtbij hoe Xabi Alonso, eveneens jeugdproduct van Real Sociedad, als regisseur de touwtjes in handen heeft op het veld. Uiteindelijk keert Illarramendi een illusie armer terug naar Baskenland.

Woensdagmiddag maakt het trio hun rentree in de Madrileense voetbaltempel, als Real Sociedad op bezoek gaat bij Real Madrid. De Basken kennen een dramatisch seizoen, zagen David Moyes al ontslagen worden en staan veertiende in La Liga, waarin de ploeg van trainer Rafael Benítez de huidige nummer drie is.

Real Sociedad won voor het laatst op bezoek bij Real Madrid in 2004 (1-4), toen Sander Westerveld zijn laatste duel ooit voor de Basken speelde. In aanloop naar de laatste wedstrijd in 2015 kan een sprankje hoop geput worden uit de middenlinie, die met Granero, Canales en Illarramendi voorzien is van een koninklijk tintje.

Programma
Real Madrid 30-12
16:00
Real Sociedad
Levante 30-12
16:00
Málaga
Sevilla 30-12
18:15
Espanyol
Rayo Vallecano 30-12
18:15
Atlético Madrid
Eibar 30-12
18:30
Sporting Gijón
Getafe 30-12
20:30
Deportivo La Coruña
Barcelona 30-12
20:30
Real Betis Sevilla
Celta de Vigo 30-12
20:30
Athletic de Bilbao
Las Palmas 30-12
21:00
Granada
Villarreal 31-12
16:00
Valencia
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.