Simeone hoffelijk: 'Scoorden toen PSV het ons lastig maakte'

Volgens Diego Simeone viel de openingstreffer van Kévin Gameiro tegen PSV precies op het juiste moment voor Atlético Madrid. 'Zij maakten het ons in die fase lastig', zei de Argentijnse coach na de 2-0 zege in Vicente Calderón tijdens speelronde vijf van de Champions League.

Gameiro brak tien minuten na de hervatting de ban door vanuit een lastige hoek doelman Jeroen Zoet te verschalken. 'In de eerste helft had hij al een paar aardige kansen. Bij zijn treffer kwamen al zijn kwaliteiten samen. Kévin is snel, sterk en koelbloedig. Antoine Griezmann brengt hetzelfde. Net op het moment dat PSV het ons moeilijk maakte, braken zij de wedstrijd open', sprak Simeone.

Na de treffers van Gameiro en Griezmann was het pleit feitelijk beslecht. 'Wij groeiden in de wedstrijd. We speelden dankzij de doelpunten weer met veel vertrouwen. Deze zege is zeer welkom na de nederlaag tegen Real Madrid van zaterdag.' Atlético behield zijn perfecte status in de Champions League en stelde daardoor de groepswinst veilig. 'Een belangrijke stap. De wedstrijden in Nederland en Rusland die we wonnen waren cruciaal. Je ziet aan het verlies van Bayern München bij FK Rostov dat dat soort duels echt niet eenvoudig is.'

Griezmann was met een doelpunt en een assist goud waard voor Atlético. 'Misschien hadden we aan een gelijkspel genoeg, maar we wilden per se winnen', vertelde de EK-topscorer. 'We troffen een goede tegenstander en moesten dus veel arbeid leveren, ook om het beter te doen dan zaterdag tegen Real.'

Yannick Carrasco was al net zo hoffelijk als Simeone en Griezmann en sprak over een moeilijke avond. 'We hadden niet zoveel ruimte', liet hij weten aan Ziggo Sport. 'In de rust heeft de trainer wat gezegd, daarna was het gemakkelijker.' De Belg hoopt dat de overwinning het startschot geeft voor betere tijden voor Atlético, dat in de competitie slechts zesde staat. 'Dit was belangrijk omdat we wat wedstrijden hadden verloren. De sfeer in de kleedkamer is nu beter.'