Siem de Jong staat maand na klaplong al voor terugkeer

Ajax-aanvoerder Siem de Jong lijkt veel eerder dan verwacht zijn rentree te kunnen gaan maken. Mogelijk zit de middenvelder zaterdag in het thuisduel met koploper PEC Zwolle alweer bij de selectie.

Siem de Jong staat maand na klaplong al voor terugkeer

De Jong (24) trainde donderdag voor het eerst sinds hij zijn klaplong opliep weer volledig mee met de Amsterdammers. 'Ik voel me goed. Conditioneel heb ik natuurlijk nog een achterstandje, maar ook dat valt me niet tegen', liet hij na de oefensessie op de website van Ajax weten. Een maand geleden meldde hij zich na het uitduel met AZ (3-2 nederlaag) in het ziekenhuis, waar hij een klaplong opliep.

De verwachting was dat hij er ongeveer zes weken uit zou liggen en dus het Champions League-duel met Barcelona zeker zou missen. Het ziet er nu een stuk beter uit voor De Jong. 'Vandaag of morgen bepalen we wanneer ik weer in actie kan komen. Misschien zit ik zaterdag al wel bij de selectie. Een hele wedstrijd zal ik nog niet spelen, ik moet het rustig opbouwen. Het is wel belangrijk dat ik snel weer wedstrijdritme op kan doen.'

Naast De Jong zag trainer Frank de Boer dat ook Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Daley Blind en Thulani Serero weer meetrainden. Doordat ook alle uitgevlogen internationals weer terugkeerden, kon De Boer over een complete selectie beschikken. Ajax krijgt met PEC Zwolle zaterdagavond om 18.45 de koploper op bezoek. Zwollenaar Jesper Drost zal er vrijwel zeker niet bij zijn; hij is geblesseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen