Siem de Jong direct trefzeker in PSV-shirt, VVV onderuit

Reacties

Jong PSV heeft de koppositie in de Jupiler League verstevigd dankzij een goal van Siem de Jong én het Volendamse succes in Venlo.

Siem de Jong direct trefzeker in PSV-shirt, VVV onderuit

NAC Breda – Jong PSV 1-1
Ruim twee jaar na zijn laatste optreden in de Eredivisie was Siem de Jong weer te aanschouwen op Nederlandse bodem. De aanvallende middenvelder greep de kans om met Jong PSV wedstrijdritme op te doen voor hij zich weer op het hoogste niveau kan laten zien. Binnen een half uur had hij zich al bewezen. Met een schitterende vrije trap brak De Jong de ban tegen NAC Breda.

Zijn eerste treffer sinds 25 augustus - in de strijd om de League Cup scoorde hij namens Newcastle United tegen Northampton Town – leek een voldoende basis voor het volgende succes van de Eindhovense beloftes. De Jong ging na een uur naar de kant om vanaf daar te constateren dat in blessuretijd de zege PSV door de vingers glipte.  

Cyriel Dessers tekende voor de gelijkmaker na een makkelijk gegeven strafschop. De spits zag zijn eerste inzet gestopt worden door Remko Pasveer om vervolgens de bal na een mislukte rebound alsnog in het PSV-doel te zien stuiteren. Ondanks het puntenverlies liep de Eindhovense koploper uit.

VVV-Venlo – FC Volendam 0-1
Naaste achtervolger VVV-Venlo moest terrein prijsgeven op Jong PSV. De Limburgse formatie van trainer Maurice Steijn verkeek zich op eigen veld op FC Volendam, dat dankzij de overwinning naar de tweede plaats sprong.

Na bijna een uur zette Jack Tuyp met een fraaie kopbal FC Volendam op voorsprong. Alle Limburgse pogingen bleken tevergeefs. Met kunst en vliegwerk werd de marge in stand gehouden door de Noord-Hollanders, die daarbij ook een dosis geluk hadden. Zo raakte VVV in blessuretijd twee keer het aluminium.  

SC Cambuur – Almere City FC 4-1
SC Cambuur heeft de eerste  thuiszege van het seizoen geboekt en daarmee een crisis afgewend. Trainer Rob Maas, die nieuweling Ricardo Kip liet debuteren, zag tot zijn opluchting hoe Djavan Anderson en Jerge Hoefdraad in de tweede helft het Friese succes gestalte geven. De tegentreffer van Yener Arica gaf Almere City FC nog enige hoop, die door invaller Martijn Barto en Erik Bakker verdween.

Telstar – De Graafschap 2-1
Simon Kistemaker dankt zijn status van culttrainer onder andere aan zijn periodes bij Telstar en De Graafschap. De Kist liet zich vrijdag zien bij de confrontatie van deze clubs in Velsen als onderdeel van de promotie voor zijn biografie. Kistemaker zag hoe De Witte Leeuwen de Superboeren de baas waren. Ondanks de Doetinchemse openingstreffer van Piotr Parzysek hield Telstar de punten in eigen huis dankzij goals van Oussam Zamouri en Stefano Lillipaly in de tweede helft.  

Overige uitslagen:
FC Den Bosch – FC Oss 2-1
FC Eindhoven – MVV Maastricht 1-1
FC Dordrecht – RKC Waalwijk 1-1
FC Emmen – Helmond Sport 1-2

De Kist

De Kist is het wonderlijke levensverhaal van culttrainer Simon Kistemaker. Het boek kost 19,95 euro en is te bestellen in de VI Webshop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.