Shakhtar grijpt vijfde titel op rij voor lege tribunes

Shakhtar Donetsk is voor het vijfde jaar op rij kampioen geworden in Oekraïne. Bij het kampioensduel waren geen supporters aanwezig, vanwege de onrust in Oekraïne.

Op bezoek bij Zarja Loegansk won Shakhtar met 3-1, waarmee het de titel definitief veilig stelde. Shakhtar werd in de twaalfde minuut in het zadel geholpen toen doelman Mykyta Shevchenko rood ontving en een strafschop veroorzaakte. Luiz Adriano (foto) schoot de penalty binnen en verdubbelde in de 29ste minuut de marge. Na een tegentreffer van Zeljko Ljubenovic zorgde Eduardo da Silva in de extra tijd voor het derde doelpunt van Shakhtar.

Voor het elftal van trainer Mircea Lucescu is het alweer de vijfde landstitel op rij. In de clubhistorie werd Shakhtar in totaal negen keer kampioen. De rijke eigenaar Rinat Akhmetov is de drijvende kracht achter het succes van de club uit Donetsk.