Shakhtar betaalt overleden spits door voor zijn dochtertje

Reacties

Shakhtar Donetsk maakt een groots gebaar naar de nabestaanden van de onlangs overleden aanvaller Maicon. De Oekraïense topclub besluit het salaris van de Braziliaan gewoon door te blijven betalen.

Shakhtar betaalt overleden spits door voor zijn dochtertje

'Normaal gesproken wordt in zo'n situatie het contract van de speler ontbonden. Hij laat echter een dochtertje van zeven achter. Daarom respecteren we zijn contract en betalen we zijn salaris door', aldus een statement van de club. Shakhtar laat weten dat de nabestaanden van Maicon, zoals zijn ouders, bij de club mogen aankloppen voor alle hulp die zij nodig hebben.

Daarmee volgt Shakhtar de hartverwarmende woorden van aanvoerder Darijo Srna. 'We zijn een goede voetballer, collega en vriend kwijtgeraakt', aldus de Kroaat. 'We moeten elkaar helpen in deze tragische situatie. Dat betekent dat we alles zullen doen dat in onze macht ligt om zijn gezin en nabestaanden te steunen.'

De 25-jarige spits, die door Shakhtar dit seizoen werd uitgeleend aan Illichivets Mariupol, kwam vorige week om het leven bij een ernstig auto-ongeluk.  Maicon stond sinds 2012 onder contract bij Shakhtar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.