Sexwale houdt alle opties open: 'Ik ben een realist'

Reacties

Tokyo Sexwale sluit niet uit dat hij zich nog voor de presidentsverkiezingen van de FIFA terugtrekt, om zich achter een andere kandidaat te scharen.

Sexwale houdt alle opties open: 'Ik ben een realist'

'Ik sta open voor onderhandelingen', zei Sexwale na een bezoek aan Robbeneiland, dat de 62-jarige Zuid-Afrikaan bezocht met Gianni Infantino, een van zijn vier tegenstanders in de strijd om de voorzittershamer van de wereldvoetbalbond. 'Het is net als in het Vaticaan: je weet nooit watvoor rook er uit de schoorsteen komt', doelde hij op de selectieprocedure bij het benoemen van een nieuwe paus.

De verkiezing voor de nieuwe FIFA-voorzitter is komende vrijdag. Naast Sexwale en Infantino zijn ook prins Ali bin Al-Hussein, sjeik Salman bin Ebrahim al Khalifa en Jérôme Champagne in de race om de vertrekkende Sepp Blatter op te volgen. Het lijkt echter een tweestrijd te worden tussen Infantino en Salman. De secretaris-generaal van de UEFA is verzekerd van steun uit Europa, Zuid- en Midden-Amerika, terwijl Salman in Afrika en Azië populair is.

Infantino lijkt bovendien open te staan voor onderhandelingen met Sexwale. Zo gaf de 45-jarige bestuurder maandag na het bezoek aan Robbeneiland aan te rekenen op de steun van meer dan de helft van de Afrikaanse landen. 'Ik heb volgens mij veel indruk gemaakt op het continent.' Die uitspraak van Infantino is opmerkelijk, omdat de Afrikaanse confederatie haar leden juist adviseerde te stemmen op sjeik Salman.

Eindspel

Eindspel ligt sinds 16 februari in de winkels en is ook online te bestellen in de VI-webshop. Volgens goed gebruik bij de FIFA bevat elk boek een steekpenning, waarmee lezers ná de FIFA-verkiezingen van 26 februari een extra hoofdstuk over die apotheose kunnen downloaden op www.vi.nl/eindspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.