Sevilla vergeet extra druk op Valencia te zetten

Sevilla is op bezoek bij Celta de Vigo niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door de remise heeft Sevilla de kans laten liggen om in te lopen op de concurrentie, die meedingt naar de Champions League-tickets.

In de achtste minuut zette Kevin Gameiro (foto) de bezoekers nog op een voorsprong. Sevilla wist de voorsprong de hele eerste helft nog vast te houden, maar na ruim tien minuten in de tweede helft ging het mis. Alejandro Arribas maakte een overtreding binnen het zestienmetergebied en werd bestraft met een penalty. Santi Mina faalde vervolgens niet en schoot de 1-1 binnen.

Door het gelijkspel loopt de ploeg van trainer Unai Emery de kans mis om in te lopen op nummer vier Valencia, dat eerder dit weekend gelijkspeelde tegen Real Madrid en nu nog drie punten voorstaat op Sevilla. De vierde plaats geeft recht op het spelen van de voorronde van de Champions League, de derde stek betekent dat er ingestroomd mag worden in de groepfase.

Sevilla is ook nog steeds in Europa actief. De formatie van Unai Emery won afgelopen donderdag met 3-0 van Fiorentina in de halve finale van de Europa League. Mocht het de Spanjaarden lukken de Europa League-titel te prolongeren dan verdienen ze daar ook plaatsing voor de Champions League mee, ongeacht de stand in de competitie. In dat geval is de kans dus groot dat er vijf Spaanse ploegen deelnemen aan het volgende Champions League-seizoen.