VI Live: Sevilla dicht bij finale, Napoli geeft zege weg

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt. Vanavond uiteraard aandacht voor de heenduels in de halve finale van de Europa League.

VI Live: Sevilla dicht bij finale, Napoli geeft zege weg

Hiermee is de VI Live voor donderdagavond afgesloten.

22.58 uur: EINDSTAND SEVILLA - FIORENTINA 3-0
Sevilla wint de heenwedstrijd tegen Fiorentina in de halve van de Europa League ruim door treffers van Aleix Vidal (twee keer) en Kevin Gameiro. De ploeg van trainer Unai Emery staat daardoor al met anderhalf been in de eindstrijd.

22.56 uur: EINDSTAND NAPOLI - DNJEPR DNJEPROPETROVSK 1-1
Dnjepr Dnjepropetrovsk keert met een goed gevoel terug naar huis. Het 1-1 gelijkspel bij Napoli biedt goede kansen om de finale van de Europa League te halen. De Italianen voelen zich bekocht, want de late gelijkmaker werd gemaakt in buitenspelpositie.

22.42 uur: DNJEPR OP GELIJKE HOOGTE
Jevgen Seleznjov blijkt een gouden wissel. Koud in het veld brengt hij de gelijkmaker op het scorebord. Maar het riekt wel naar buitenspel!

22.38 uur: GAMEIRO BESLIST HET
Heeft de return nog wel zin? Kevin Gameiro staat amper een minuut in het veld en maakt er 3-0 van. Fiorentina heeft een doelpunt nodig om niet al na één wedstrijd uitgeschakeld te zijn.

22.15 uur: ALEIX VIDAL OPNIEUW TREFZEKER
Sevilla lijkt het in de heenwedstrijd al te beslissen. De ploeg van trainer Unai Emery komt op een 2-0 voorsprong tegen Fiorentina. Aleix Vidal maakt ook het tweede doelpunt.

22.11 uur: NAPOLI OP VOORSPRONG
Wat in de eerste helft niet lukte, lukt na rust wel snel: Napoli scoort. David López is de gelukkige met een rake kopbal.

21.52 uur: RUSTSTAND SEVILLA - FIORENTINA 1-0
Sevilla leidt halverwege door een doelpunt van Aleix Vidal, maar Fiorentina doet weinig onder voor de Andalusiërs. Mario Gomez en Mohamed Salah kregen uitstekende mogelijkheden namens de club uit Florence.

21.50 uur: RUSTSTAND NAPOLI - DNJEPR DNJEPROPETROVSK 0-0
Napoli probeert het wel en heeft ook een groot overwicht, maar het gaatje in de stugge defensie van Dnjepr Dnjepropetrovsk is lastig te vinden. Nog geen doelpunten dus in deze halve finale van de Europa League.

21.22 uur: ALEIX VIDAL OPENT DE SCORE
Na ruim een kwartier komt Sevilla op voorsprong via Aleix Vidal, die een afvallende bal van buiten het strafschopgebied binnenschiet. Hij heeft geluk dat Fiorentina-verdediger Marcos Alonso wegspringt.

21.05 uur: AFTRAP NAPOLI - DNJEPR DNJEPROPETROVSK
Ook in Stadio San Paolo rolt de bal. Napoli en Dnjepr Dnjepropetrovsk zijn nog twee wedstrijden verwijderd van de eindstrijd van de Europa League.

21.05 uur: AFTRAP SEVILLA - FIORENTINA
Het eerste fluitsignaal heeft geklonken in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán. Sevilla en Fiorentina zijn begonnen aan hun eerste wedstrijd in de halve finale van de Europa League.

21.00 uur: HIGUAÍN KAN TOPSCORER WORDEN
Alan (Red Bull Salzburg) en Romelu Lukaku (Everton) zijn op dit moment topscorer van de Europa League. Beiden scoorden acht keer, één meer dan Gonzalo Higuaín. De spits van Napoli heeft nog zeker twee wedstrijden om het trefzekere duo te achterhalen.

20.45 uur: OPSTELLINGEN NAPOLI - DNJEPR DNJEPROPETROVSK
Nog zonder de geblesseerde Jonathan de Guzman treedt Napoli aan tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat in de achtste finale Ajax uitschakelde. Dries Mertens begint bij de thuisclub op de bank tijdens de heenwedstrijd in de halve finale van de Europa League.

De opstellingen:
Napoli: Andújar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam; Jorginho, David López; Callejón, Hamsik, Insigne; Higuaín.
Dnjepr Dnjepropetrovsk: Boyko; Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Léo Matos; Kankava, Fedorchuk; Luchkevych, Rotan, Konoplyanka; Kalinic.

20.30 uur: OPSTELLINGEN SEVILLA - FIORENTINA
Bij titelverdediger Sevilla heeft trainer Unai Emery één wijziging doorgevoerd in zijn basisformatie ten opzichte van de 3-2 thuisnederlaag afgelopen zaterdag tegen Real Madrid: Vitolo is de vervanger van Diogo Figueiras. Zijn collega Vincenzo Montella geeft vijf nieuwe spelers een kans. Mounir El Hamdaoui behoort niet tot de wedstrijdselectie.

De opstellingen:
Sevilla: Rico; Aleix Vidal, Daniel Carriço, Kolodziejczak, Trémoulinas; Krychowiak, Mbia; Reyes, Banega, Vitolo; Bacca.
Fiorentina: Neto; Tomović, Savić, Gonzalo Rodríguez, Alonso; Fernández, Badelj, Borja Valero; Joaquín, Gomez, Salah.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.