Serie A: AS Roma loopt in op Milan en Juve

Een door blessures geplaagd AS Roma heeft de achterstand op koplopers AC Milan en Juventus, die zaterdag elkaar in evenwicht hielden, verkleind tot twee punten.

De overwinning op Reggina was niet overtuigend van AS Roma, dat aantrad zonder de geblesseerden Cristian Chivu, Marco Delvecchio en Vincent Candela. Vincenzo Montella zette de thuisploeg op het goede spoor, maar het duurde tot diep in de tweede helft voordat de bevrijdende tweede Romeinse treffer op het scorebord kwam. Invaller John Carew maakte negen minuten voor tijd aan de onzekerheid een einde (2-0).

Parma won het duel bij Brescia met 3-2, maar het kan wel eens een Pyrrhus-overwinning worden. Want de Gialloblu zijn mogelijk Adriano voor zes weken kwijt. De Brazilaanse aanvaller viel in de eerste helft uit met een dijbeenblessure. In de slotfase kregen Matuzalem (Brescia) en Donadel (Parma) rood.

Bologna blijft veroordeeld tot de degradatiezone na de kleine nederlaag tegen Sampdoria, dat dankzij het enige doelpunt van Cristiano Doni afstand nam van de rode streep. Sinds hun promotie deze zomer kennen Siena en Ancona een andere kennismaking met de Serie A. Siena is middenmoter, terwijl Ancona nog wacht op de eerste overwinning. Het onderlinge duel kende geen doelpunten en dus geen winnaar.

Lecce verdubbelde ten koste van Empoli z'n puntentotaal (2-1). Javier Ernesto Chevanton was met twee doelpunten de grote man bij Lecce. Empoli speelde een half uur met tien man na de rode kaart voor Lanzaro, die een overtreding op Chevanton moest bekopen met een uitsluiting. Lecce passeerde op de ranglijst Perugia, dat niet opgewassen bleek tegen Modena (0-1).