Scorende Ziyech begint bij FC Twente aan voorbereiding

Hakim Ziyech is met een doelpunt aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De aanvallende middenvelder, die ondanks verhalen over een vertrek uit Enschede nog altijd lid van de selectie van trainer René Hake is, pikte zijn goal mee in het oefenduel met de regioselectie Twenterand: 0-5.

De Marokkaanse international opende de score al in de vierde minuut. Dat deed hij in de voor hem eerste wedstrijd in de voorbereiding. Door zijn interlands begin deze maand mocht hij de wedstrijd tussen Twente en EMOS van afgelopen zaterdag (6-0 zege voor de Eredivisie-club) nog aan zich voorbij laten gaan.

Omdat een transfer, waar Ziyech ondanks een tot medio 2018 doorlopend contract voor open staat, nog altijd uitblijft maakte hij zijn eerste 45 minuten van de voorbereiding nog in het shirt van FC Twente. En binnen die 45 minuten verdubbelde Kamohelo Mokotjo de marge. In de tweede helft, waaraan alleen doelman Nick Marsman van de basisploeg van voor de pauze mocht beginnen, liepen de Tukkers via Ninos Gouriye, Ruben de Jager en Benaissa Ben Amar uit naar een 0-5 eindstand.