Jacobs houdt eer aan zichzelf bij FC Twente

Reacties

Onno Jacobs vertrekt als directeur van FC Twente. Daarmee hebben de kapitaalkrachtige garantstellers hun zin gekregen.

Jacobs houdt eer aan zichzelf bij FC Twente

De aanstelling van Jacobs tot algemeen en financieel directeur werd vorige week bekrachtigd. De bestuurder had daarvoor FC Twente op interim-basis geleid in de roerige periode, waarin het voortbestaan van de Enschedese club op het spel stond vanwege de gevolgen van financieel wanbeheer.

Maar Jacobs houdt het nu voor gezien onder de groeiende druk van de investeerders, die hem niet zien als de juiste man die FC Twente kan leiden. Hardliner Jacobs heeft in hun ogen te weinig zicht op de looplijnen in Twente. Bovendien steekt het dat hij de voormalige commissarissen en gerespecteerde Twentse ondernemers Hein Trebbe en Hennie ten Hag publiekelijk heeft geschoffeerd.

Naast Jacobs wordt ook gesproken over een vertrek van commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. De advocaat wordt verweten medeverantwoordelijk te zijn voor de forse salarissen van de directie. De voormalig FNV-voorman stond in zijn oude functie geregeld tegenover het kapitaal van de ondernemers en is de enige van het oude bestuur die mocht blijven en daarmee volgens de garantstellers een besmet verleden heeft.

'Terug naar de tijd van wie betaalt, bepaalt kan niet meer volgens onze nieuwe statuten', zei woordvoerder Marcel Wendrich eerder deze week. Gezien de ontwikkelingen bij FC Twente blijkt dat het kapitaal weldegelijk de macht heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.