Scorende Kuijt na rentree: 'Zonder problemen gespeeld'

Reacties

Dirk Kuijt was donderdag in meerdere opzichten blij weer terug te zijn op het veld. Zijn club kwam voor het eerst in actie sinds het schietincident en hijzelf lijkt fit voor de ontknoping van het seizoen.

Scorende Kuijt na rentree: 'Zonder problemen gespeeld'

Na afloop van de overwinning bij Rizespor (1-5) op 4 april werd de spelersbus van Fenerbahçe beschoten, waarna zelfs de gehele Turkse Süper Lig even werd stilgelegd. 'Na wat er gebeurd is de afgelopen weken, is het vooral lekker om nu weer met z'n allen op het veld te kunnen staan', zei Kuijt op de website van Fenerbahçe na de bekerzege op Mersin İdmanyurdu (4-1).

Zelf scoorde de Katwijker tweemaal, bij zijn eerste optreden in de basis sinds 22 maart. Aan de gewonnen topper tegen Besiktas (1-0) hield hij toen een kuitblessure over. Na overleg met de medische staf, speelde hij donderdag een helft. 'Ik ben blij met mijn doelpunten, maar mijn fitheid was vandaag belangrijker. Ik heb 45 minuten zonder problemen kunnen spelen.'

Een fitte Kuijt hoopt, voordat hij deze zomer terugkeert naar Feyenoord, in Istanbul nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de strijd om de Turkse beker en landstitel met Fenerbahçe. 'Ik ben hier altijd heel goed behandeld en vind het jammer dat er een einde komt aan een mooie periode in Turkije. Maar we kunnen nog twee hoofdprijzen pakken. Ik wil bij Fenerbahçe vertrekken als kampioen.'

Met nog acht wedstrijden te spelen, staat Fenerbahçe in de Süper Lig twee punten achter op leider Galatasaray. In de beker zit Kuijt met de club bij de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.