Scorende Ba opnieuw verlosser van Chelsea

Demba Ba heeft voor de tweede keer in een week Chelsea over het dode punt geholpen. Dit keer dwong hij Swansea City-doelman Michel Vorm op de knieën.

Swansea moest vanaf de zeventiende minuut door met tien man, toen Chico Flores de rode kaart – na twee keer geel - ontving na een overtreding op André Schürrle. Chelsea opende daarna de jacht op de openingstreffer, maar het leek The Blues aan creativiteit te ontbreken om een bres te slaan in de Swansea-defensie.

Net als in de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (2-0 winst) zorgde Ba voor de verlossende treffer. Hij draaide in de 68ste minuut weg bij Ashley Williams en drukte af met een laag schot, dat niet onhoudbaar leek voor Vorm. De Nederlandse doelman dook ongelukkig over de bal heen. Daarna speelde Chelsea het tegen Swansea, waar Jonathan de Guzman vier minuten voor tijd inviel, probleemloos uit.

Dankzij de overwinning profiteert Chelsea optimaal van de nederlaag van Manchester City tegen Liverpool. Chelsea staat nu op de tweede plaats met twee punten achterstand op Liverpool. City heeft een achterstand van vijf punten op The Blues, maar speelde twee duels minder.