Schutterend Barça ten onder tegen Espanyol

Barcelona is in het nieuwe jaar verre van op gang gekomen. Op Montjuïc ging de regerend kampioen verdedigend keer op keer de mist in tegen stadgenoot Espanyol. En omdat de ploeg van Frank Rijkaard aanvallend weinig wist te creëren, was de 3-1 nederlaag niet eens onverdiend.

Schutterend Barça ten onder tegen Espanyol

Sterker nog, Barça mocht zich gezien het aantal kansen dat Espanyol, én de kwaliteit daarvan, gelukkig prijzen dat het geen groter pak slaag kreeg. Vrijwel iedere keer dat de thuisploeg uitbrak, kreeg het een open kans. De dekking was bij Barcelona ronduit dramatisch.

De drie doelpunten die Espanyol maakte, waren daar een goed voorbeeld van. Bij de 1-0 in de 31ste minuut zette Raúl Tamudo behoorlijk ongehinderd vanaf de achterlijn voor. Spits Luis García kon bij de eerste paal eveneens te vrij afronden.

Bij de 2-1 van Tamudo was het helemaal schrijnend om te zien hoe makkelijk de spelers van Espanyol het hadden. Sergio zette vrij voor van rechts en Tamudo, toch echt centraal voor het doel in kansrijke positie, kopte zonder enige tegenstand vallend raak.

Bij Espanyols derde goal in de extra tijd kon Barcelona als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat het op dat moment veel risico nam om de gelijkmaker te forceren. Toch waanden Alberto Riera en Francisco Rufete zich in luilekkerland. De eerste liet de tweede scoren.

Tussen de 1-0 en 2-0 door had invaller Javier Saviola Barcelona hoop op een goed resultaat gegeven. De Argentijn won een duel, speelde een tegenstander uit en knalde gekruist de 1-1 binnen.

Zulke staaltjes individuele klasse waren bij zijn ploeggenoten echter ver te zoeken. Ronaldinho stichtte alleen gevaar uit vrije trappen en verder verzandde de aanvallen van de Blaugranas bijna altijd in eeuwige breiwerkjes.

Met één punt uit twee duels in 2007 moet Barcelona Sevilla voor zich dulden op de ranglijst. De Andalusiërs hebben twee punten meer. Bovendien kan de ploeg onder Barcelona, Real Madrid, zondag langszij komen.

Bekijk hier al onze video's