Schürrle: 'Tegen Frankrijk moet het beter'

Reacties

André Schürrle haalde opgelucht adem na de nipte zege in de achtste finale op Algerije (2-1 na verlenging). De middenvelder hielp Duitsland op weg en opende met een fraaie hakbal de score in Porto Alegre.

Schürrle: 'Tegen Frankrijk moet het beter'

'Ik kan op deze manier scoren, dat heb ik laten zien. Maar ik had wel met een beetje geluk', zegt Schürrle na afloop. De aanvallende middenvelder van Chelsea kwam na de rust in de ploeg voor Mario Götze en baalde er vooral van dat de Duitsers pas na de verlenging de zege naar zich toe trokken.

'We waren van plan om de wedstrijd eerder te beslissen. Dat is helaas niet gelukt. Ik denk dat het vooral met de kwaliteit van Algerije te maken had. Algerije speelde erg goed en wij hadden het gewoon moeilijk', aldus Schürrle. 'In de kwartfinale tegen Frankrijk zullen we beter moeten spelen. Anders hebben we een probleem.'        

Aanvoerder Philipp Lahm deelt de woorden van de middenvelder. 'We wisten vooraf dat dit een zeer lastige tegenstander is. Vooral in de eerste helft was dat duidelijk zichtbaar. In de tweede helft hadden we het duel onder controle en lieten we het helaas na te scoren. Terwijl er wel kansen waren. Dan zit er niets anders op dan de verlenging in te gaan', aldus Lahm.

Einde WK
Behalve de plaatsing voor de volgende ronde was er ook slecht nieuws voor Joachim Löw. De bondscoach van de Duitsers zag hkodran Mustafi na zeventig minuten geblesseerd uitvallen. Volgens de Duitse voetbalbond heeft de rechtsachter een spierblessure aan het rechterdijbeen opgelopen en moet hij vrezen voor de rest van zijn WK.

In de kwartfinale van het WK moet Duitsland het opnemen tegen Frankrijk. Op vrijdag 4 juli treffen beide grootmachten elkaar in Rio de Janeiro.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.