Schreuder moet vrezen: 'Op dit veld moeilijk voetballen'

Reacties

Behalve de nederlaag die FC Twente zaterdagavond in eigen stadion leed tegen Excelsior (1-3), viel er nog wat op: het dramatische veld in Enschede. Trainer Alfred Schreuder hekelde na afloop de staat van het Enschedese gras, maar lijkt zich er voorlopig bij neer te moeten leggen.

Schreuder moet vrezen: 'Op dit veld moeilijk voetballen'

'Op dit veld is het moeilijk om door het midden te spelen, terwijl wij dat wel altijd proberen. Dus werd het voor Excelsior makkelijker', stelde Schreuder na afloop over de erbarmelijke staat van het veld.

De coach van Twente zal toch een oplossing moeten vinden voor het niet over de as van het veld op kunnen bouwen, want de verwachting is dat het veld slecht blijft.

Dubbele belasting
Want de slechte financiële situatie van FC Twente valt inmiddels ook af te lezen van de staat van het veld in De Grolsch Veste. De noodzakelijke uitbreiding en upgrading van de trainingsaccommodatie in Hengelo is noodgedwongen geschrapt en Twente wijkt voor training ook niet meer uit naar amateurclub ATC ’65. Gevolg is dat het veld modderig en zwart geblakerd is, alsof er een veenbrand heeft gewoed.

Het gras is bovendien oververmoeid door de dubbele belasting van de laatste tijd. FC Twente zou de eerste seizoenshelft gebruiken om een oplossing te vinden voor het beloftenteam, dat de thuiswedstrijden ook in De Grolsch Veste afwerkt. De voornaamste optie was die ploeg voor haar thuisduels te laten uitwijken naar het terrein van ATC ’65. De aanleg van de noodzakelijke lichtinstallatie vergt echter vijftig- tot tachtigduizend euro en die investering wil en kan FC Twente niet doen. Waardoor de groundsmen in Enschede slapeloze nachten hebben.

FC Twente wil graag verzorgd voetbal zien en heeft miljoenen geïnvesteerd in technisch vaardige spelers als Hakim Ziyech en Kameholo Mokotjo, maar uitgerekend in de periode dat de beslissingen vallen, ontbeert de club de ondergrond om dat geliefde spel te spelen. En de luxe om het veld te vervangen, zoals in voorgaande seizoenen, kan FC Twente zich niet veroorloven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.