Excelsior stunt opnieuw tegen FC Twente

FC Twente heeft zich voor de tweede keer in korte tijd verslikt. In eigen huis ging de ploeg van trainer Alfred Schreuder met 3-1 onderuit tegen Excelsior.

Op een slecht bespeelbaar veld in Enschede opende Jeff Stans na twintig minuten de score door raak te schieten uit een directe vrije trap. Vlak daarvoor beging doelman Sonny Stevens een overtreding op de doorgebroken Jordan Botaka. Scheidsrechter Dennis Higler trok de gele kaart omdat Twente-verdediger Darryl Lachman in de buurt liep.

Lang kon de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen niet genieten. Na de afgemeten voorzet van Youness Mokhtar knalde Jesús Corona met een hard schot raak in tegendraadse richting. Maar dat de bezoekers uit Rotterdam een taaie tegenstander zijn voor Twente bleek wel in de eerste wedstrijd op Kralingen (2-1 zege Excelsior). Ook in Enschede liet de ploeg zien dat zij niet voor niets is terug te vinden op de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Uit de voorzet van Rick Kruys knikte Daan Bovenberg in de 51ste minuut namelijk de 1-2 tegen de touwen, maar het slotakkoord was voor uitblinker Stans. Na een fraaie actie bediende de middenvelder invaller Kevin Vermeulen op maat en ging de ploeg uit Rotterdam opnieuw huiswaarts met een goed resultaat. Excelsior verloor in de voorgaande zeven uitwedstrijden slechts één keer.

Voor FC Twente was het een teleurstellend slot van een toch al teleurstellende week. De Tukkers gingen woensdag op bezoek bij ADO Den Haag (2-0) ook al onderuit. Daardoor verspeelde de nummer zeven van de Eredivisie in vier dagen tijd zes punten in de strijd om de bovenste plaatsen.