Schreuder kiest toch voor langer verblijf Hoffenheim

Reacties

De toekomst van Alfred Schreuder ligt ook de komende jaren in Duitsland. Op enkele details na is de 43-jarige trainer met 1899 Hoffenheim akkoord over een nieuw, driejarig contract.

Schreuder kiest toch voor langer verblijf Hoffenheim

Daarmee loopt de verbintenis van Schreuder parallel aan die van Julian Nagelsmann, de slechts 28-jarige hoofdtrainer van Hoffenheim. Schreuder en Nagelsmann kwamen als trainerduo samen, sinds begin dit jaar Huub Stevens zijn werkzaamheden als hoofdcoach neerlegde wegens hartproblemen.

De samenwerking heeft Hoffenheim bepaald geen kwaad gedaan, want met Nagelsmann en Schreuder in de dug-out pakte de club 23 punten in twaalf wedstrijden. In de tweede seizoenshelft is Hoffenheim na Borussia Dortmund, Bayern München en Bayer Leverkusen de best presterende club van de Bundesliga. Door de sterke serie heeft Hoffenheim zich zo goed als zeker gevrijwaard van degradatie.

Hoffenheim bood Schreuder al begin dit jaar een nieuw contract aan, maar de voormalige hoofdtrainer van FC Twente hapte recent pas toe. 'Ik wilde eerst rustig kijken hoe de samenwerking met Julian zich zou ontwikkelen en die gaat prima', aldus Schreuder. 'Ik kan mijn ideeën kwijt en mijn inbreng wordt op waarde geschat. Daarnaast is de Bundesliga één van de sterkste competities van Europa. Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om hier nog een tijd rond te kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.