Sterke reeks Hoffenheim eindigt bij Gladbach

Borussia Mönchengladbach heeft een einde gemaakt aan de sterke serie van 1899 Hoffenheim (3-1), dat door de eerste nederlaag na vijf duels in de problemen blijft.

Het is dit seizoen een wereld van verschil of Borussia Mönchengladbach een thuis- of uitwedstrijd speelt. De laatste negen Bundesliga-duels op vreemde bodem leverden een schamele oogst van twee punten op, waar van de laatste dertien wedstrijden op eigen veld er elf werden gewonnen.

Dat verschil heeft 1899 Hoffenheim ook ondervonden. Op eigen veld werd nog een punt veroverd (3-3), maar bij Gladbach was een positief resultaat na de eerste helft verkeken. Op het snelle eigen doelpunt van Jeremy Toljan volgde op slag van rust een betwiste 2-0. Keeper Oliver Baumann ageerde tevergeefs en onterecht dat hij de bal vast had voordat Mahmoud Dahoud had gescoord.

De hoop die bij 1899 Hoffenheim ontstond na de aansluitingstreffer van Andrej Kramaric was van korte duur. Zeven minuten na de 2-1 deelde André Hahn de genadeklap uit namens Borussia Mönchengladbach, dat dankzij de overwinning de achterstand op nummer vier Hertha BSC tot een punt verkleinde. Hoffenheim blijft door de eerste nederlaag na vijf wedstrijden met 34 punten in de gevarenzone van de Bundesliga.