Hannover mag door Japanners nog hopen, goal Finnbogason

Reacties

De degradatie van Hannover 96 is nog geen feit geworden in het uitduel met FC Ingolstadt 04. FC Augsburg deed dankzij Alfred Finnbogason goede zaken.

Hannover mag door Japanners nog hopen, goal Finnbogason

FC Ingolstadt 04 - Hannover 96 2-2
Na veertien seizoenen op het hoogste niveau is Hannover 96 officieus gedegradeerd uit de Bundesliga. Door een 2-2 gelijkspel tegen FC Ingolstadt 04 heeft Hannover alleen in theorie nog een kans om zich te handhaven.  Die Roten bezetten al maanden de laatste plek in de Bundesliga en begonnen zwak aan het duel met promovendus Ingolstadt. Alfredo Morales opende al snel de score en ondanks een rode kaart voor Romain Brégerie verdubbelde Moritz Hartmann nog voor rust de marge.

Hiroki Sakai bracht in het tweede bedrijf met de aansluitingstreffer de spanning terug, waarna zijn landgenoot Hiroshi Kiyotake de stand gelijktrok. Door de Japanse doelpunten heeft Hannover negen punten achterstand op nummer zestien Werder Bremen, waardoor een sensationele ontsnapping niet volledig uitgesloten kan worden. De geblesseerde Charlison Benschop ontbrak bij Hannover.

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0-2
Waar Hannover 96 degradatie een feit zag worden, nam FC Augsburg juist verder afstand van de rode streep. Alfred Finnbogason bevestigde zijn topvorm door al na 47 seconden de score te openen in het uitduel met VfL Wolfsburg, waar Bas Dost een basisplek had als spits. Via Halil Altintop nam Augsburg na rust verder afstand. Door de zege heeft de ploeg van trainer Markus Weinzierl een marge van vijf punten naar nummer zestien Werder Bremen, waardoor handhaving bijna een feit is.

Domper op de feestvreugde van Augsburg was dat Paul Verhaegh al in de veertigste minuut geblesseerd uitviel. Hoe ernstig de blessure van de Nederlandse rechtsback is, moet later duidelijk worden. Jeffrey Gouweleeuw maakte het duel vol in het centrum van de defensie.  

Overige uitslag:
1. FC Köln – SV Darmstadt 98 4-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.