Schotse journalist zorgt voor hilariteit aan de vooravond van burenruzie

Reacties

Vrolijkheid troef in het Schotse voetbal. De ploeg van Steve Clarke staat met een been en negen tenen op het EK in Duitsland volgend jaar, nadat de eerste vijf kwalificatiewedstrijden de volle buit opleverden. Er was zodoende zelfs tijd voor een dolletje met Clarke.

Schotse journalist zorgt voor hilariteit aan de vooravond van burenruzie
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dat vond maandag plaats op de persconferentie daags voor de vriendschappelijke wedstrijd die dinsdagavond op Hampden Park gespeeld wordt, hoewel vriendschappelijk een rekbaar begrip is als je weet dat het de Engelsen zijn die in Glasgow te gast zijn. Een verslaggever van de BBC zette Clarke even op het verkeerde been.

'Laatste vraag van mij. Soms, bij dit soort prestigieuze duels, zie je dat een kleinere ploeg niet goed om kan gaan met de druk die komt kijken bij het spelen tegen een grotere tegenstander', aldus de reporter, die Clarke halverwege zijn vraag buitengewoon ernstig zag kijken. Hij draaide het nog om. 'Dus: hoe verwacht je dat Engeland daarmee omgaat?'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Clarke, niet direct gekend als de grootste lachebek in het trainersgilde, moest tot het uiterste gaan om niet in lachen uit te barsten. 'Geen commentaar', klonk het uit zijn mond waarvan de lippen toch krullende bewegingen maakten. Als Noorwegen en Georgië, die in Oslo tegelijk spelen met Schotland, dinsdagavond gelijk spelen, is Schotland zonder te spelen de eerste ploeg die zich op eigen kracht kwalificeert voor het EK in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Schotland
Meer over Schotland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.