Schorsing Luckassen na AZ-protest enkel iets gereduceerd

Reacties

AZ moet het de komende twee duels zonder verdediger Derrick Luckassen doen. Hoewel de club en de speler inzetten op vrijspraak, moet hij zijn 'slaande beweging' in het duel met PSV bekopen met een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Schorsing Luckassen na AZ-protest enkel iets gereduceerd

In het duel in Eindhoven verloor AZ mede door een eigen goal van Luckassen met 3-0. De verdediger velde na een uur spelen, toen het al 3-0 stond, met zijn arm Luuk de Jong en moest toen inrukken. Scheidsrechter Richard  Liesveld stuurde hem met direct rood van het veld.

AZ liet donderdag nog weten te pleiten voor vrijspraak. Luckassen zou zich immers hebben willen losduwen. Volgens de club was er dus geen sprake van een slaande beweging.

Aanvankelijk had Luckassen een schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, gekregen. De KNVB heeft de straf dus wel iets teruggebracht en legt dat als volgt uit. 'De tuchtcommissie oordeelt dat er sprake is van slaan, maar geeft een andere waardering aan de ernst van de overtreding. De uitsluiting geldt voor competitie-, play-off- en/of bekerwedstrijden.'

Luckassen mist daardoor het thuisduel van vrijdagavond met ADO Den Haag en het bezoek van volgende week aan PEC Zwolle. In het bekerduel met HBS kan hij weer spelen. AZ en Luckassen kunnen nog wel in beroep. Als daartoe besloten wordt, is de verdediger hangende het beroep wel geschorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.