Defensieve zorgen voor Van den Brom

Reacties

De verdedigende problemen bij AZ stapelen zich op. Trainer John van den Brom kan vrijdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet beschikken over Jop van der Linden en Ridgeciano Haps. De twee zijn nog niet fit vanwege blessures.

Defensieve zorgen voor Van den Brom

De coach moet het in de komende speelronde wellicht eveneens zonder Derrick Luckassen doen. De verdediger hangt een schorsing boven het hoofd na een rode kaart in het duel met PSV (3-0 verlies). De aanklager van de KNVB deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijk, maar AZ weigerde akkoord te gaan. De tuchtcommissie geeft donderdag uitsluitsel.

De trainer verwelkomde deze week Pantelis Hatzidiakos bij de A-selectie. De achttienjarige centrale verdediger is geboren in Griekenland en afkomstig van Jong AZ. Ali Jahanbakhsh keert weer terug. De aanvaller sukkelde sinds zijn komst met zijn fitheid.

Afgelopen zondag was hij er niet bij in Eindhoven. 'Ali had lang niet gespeeld toen hij naar AZ kwam', legde Van den Brom aan Voetbal International uit. 'Drie wedstrijden in acht dagen is dan iets te veel van het goede. Om hem te beschermen moesten we even pas op de plaats maken. Tot de winterstop zullen we dit soort afwegingen wel blijven maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.