Schmidts Benfica wint topper in Portugal na krankzinnige ontknoping

Reacties

De emoties vlogen zondagavond alle kanten op tijdens de topper tussen Benfica en Sporting Portugal. Lang leek de ploeg van Roger Schmidt te gaan verliezen, maar dankzij een rode kaart voor de tegenstander en twee goals in de extra tijd won Benfica alsnog.

Schmidts Benfica wint topper in Portugal na krankzinnige ontknoping
© Ziggo Sport
Benfica
Benfica
2 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

De druk stond er vooraf op voor de trainer van Benfica. In zijn eerste seizoen leek alles wat Schmidt aanraakte nog in goud te veranderen. De Duitse trainer leidde de club naar het kampioenschap in eigen land en de kwartfinale van de Champions League. Nu is de situatie anders. Benfica verloor eerder deze week bij Real Sociedad ook de vierde groepswedstrijd in het miljardenbal en is daardoor nu al uitgeschakeld.

Schmidt stak na de wedstrijd de hand in eigen boezem en vertelde dat hij vond dat hij had gefaald. De vraag of de topper tegen Sporting zijn toekomst zou bepalen, ging hij uit de weg. 'Daar kunnen jullie zelf wel antwoord op geven.' Portugese media waren er zeker van: bij een nederlaag tegen Sporting zou de positie van Schmidt nog verder gaan wankelen.

In de topper tegen koploper Sporting begon Benfica nog redelijk, maar de bezoekers namen vlak voor rust de leiding via Viktor Gyökeres. Voormalig Excelsior-aanvaller Marcus Edwards stuurde de spits weg met een steekpass en Gyökeres schoot in een keer overtuigend raak om de score te openen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust kreeg Benfica een meevaller, want Sporting moest door met tien man. Gonçalo Inácio ging hard door op Rafa Silva en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Door de rode kaart werd het een eentonige tweede helft waarin Benfica veel de bal had, maar telkens stuitte op de muur van de bezoekers.

Daardoor leek de wedstrijd in 0-1 te eindigen, maar Benfica gaf niet op. Wat volgde, was een ongekend spectaculair slot. Daarin zorgde João Neves in de vijfde minuut van de extra tijd voor de 1-1 door de bal na een afgeslagen hoekschop raak te schieten. Benfica ging daarna door en wilde winnen, hoewel er weinig tijd meer op de klok stond. Toch lukte het de thuisploeg.

Een duel tussen twee voormalig Feyenoorders was daarbij cruciaal. Fredrik Aursnes was Jeremiah St. Juste te slim af en gaf een voorzet, die door Casper Tengstedt werd binnengewerkt. De goal leek niet door te gaan omdat de vlag omhoog ging voor buitenspel, maar de VAR oordeelde dat daar geen sprake van was. Zo was het feest compleet voor Benfica en Schmidt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Benfica staat na de zege op doelsaldo weer bovenaan in Portugal. FC Porto volgt op drie punten afstand.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
32
27
3
2
92-29
+63
84
2
Benfica
32
24
4
4
71-27
+44
76
3
FC Porto
32
20
6
6
60-26
+34
66
4
Sporting Braga
32
20
5
7
68-47
+21
65
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.