Schmeichel: 'Keuze Mourinho dapper maar wel veel te laat'

Reacties

José Mourinho is bij Manchester United de beoogde opvolger van Louis van Gaal. Volgens clubicoon Peter Schmeichel zal de Portugees wel de normen van de club moeten respecteren.

Schmeichel: 'Keuze Mourinho dapper maar wel veel te laat'

'Manchester United heeft altijd bovenaan het lijstje gestaan van Mourinho', vertelde de 52-jarige Schmeichel bij de BBC. 'Nu heeft hij de kans.' De Deense oud-international, en jaren lang de eerste doelman op Old Trafford, riep in herinnering dat Mourinho in 2013 ook al in beeld was bij Manchester United. Toen werd gekozen voor David Moyes.

Nu staat de Portugees op het punt alsnog te tekenen op Old Trafford. 'De keuze voor Mourinho is geen makkelijke voor de eigenaren en clubleiding. Want als hij de juiste man was geweest, dan hadden ze hem al eerder moeten halen', aldus Schmeichel.

'Nu hebben ze de man die verondersteld de grootste manager ter wereld is, die ene die Manchester United kan redden. Het is een dappere beslissing, maar wel eentje die veel te laat is genomen.'

De Portugees is niet van onbesproken gedrag, zoals zijn laatste periode bij Chelsea heeft bewezen. 'Hij heeft dingen aangepakt op een manier die niet past bij hoe Manchester United het ziet', aldus Schmeichel. 'Dat zal ongetwijfeld zijn besproken, ook met Sir Alex Ferguson en Sir Bobby Charlton. Zonder hun instemming zal het niet gebeuren. Daarom zeg ik dat het een goede keuze is als hij komt.'

De Deen geeft Mourinho wel het advies het over een andere boeg te gooien. 'Hij moet wel terug naar de normen en waarden van de club: een zeer sterk team met spannende spelers die kansen creëren en doelpunten maken. Dat ontbrak', aldus Schmeichel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.