Schikkingsvoorstellen: Vermeer mist niet alleen PSV-uit

Als Kenneth Vermeer akkoord gaat met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal mist hij zowel de topper van komende zondag bij PSV als het thuisduel met SC Heerenveen. De keeper van Ajax kreeg dit weekend een rode kaart, evenals NEC-middenvelder Nick van der Velden.

Schikkingsvoorstellen: Vermeer mist niet alleen PSV-uit

Vermeer werd in het thuisduel met Heracles Almelo van het veld gezonden na het neerhalen van de doorgebroken Ajax-huurling Geoffrey Castillion. Behalve een lichte enkel- en scheenbeenblessure liep Vermeer bij die actie ook tegen een rode kaart aan. De aanklager meende dat de rode prent van arbiter Ruud Bossen, die lang twijfelde bij het geven van de kaart, goed was voor twee duels schorsing.

Als Vermeer akkoord gaat, is hij op zaterdag 27 april in de uitwedstrijd tegen NAC Breda wel weer van de partij. Dan moet coach Frank de Boer wel voor hem kiezen. Zijn vervanger Jasper Cillessen droeg zondag bij aan de 4-0 overwinning die na het heenzenden van Vermeer tot stand kwam.

Van der Velden mag een langere schorsing verwachten. Hij werd door arbiter Tom van Sichem met een rode kaart bestraft voor een knietje in de rug van AZ-verdediger Giliano Wijnaldum.

Als Van der Velden akkoord gaat met de schorsing van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk), moet hij toekijken tegen achtereenvolgens NAC (uit) en PEC Zwolle (thuis). Op 28 maart bij FC Twente uit, evenals in mei kan Van der Velden tegen PSV (5 mei uit) en RKC Waalwijk (12 mei thuis) wel weer van de partij zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen