'Rode kaart Van der Velden onhandig, stom en onnodig'

NEC-trainer Alex Pastoor was na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen AZ niet te spreken over de rode kaart van Nick van der Velden. De Nijmegenaren verloren volgens Pastoor daardoor de controle over de wedstrijd.

'Rode kaart Van der Velden onhandig, stom en onnodig'

Van der Velden gaf AZ-linksback Giliano Wijnaldum na een uur een knietje in zijn dijbeen, waarna scheidsrechter Tom van Sichem niet anders kon dan een rode kaart trekken. Het was alweer de achtste keer dat een speler van NEC van het veld werd gestuurd.

Pastoor baalde dat zijn ploeg opnieuw met tien man kwam te staan. 'Daar ben ik inderdaad niet heel gelukkig mee. In de fase dat we goed waren krijgen we de rode kaart. Op dat moment waren we al een tijdje de bovenliggende partij. Het was in ieder geval onhandig te noemen van Nick. Maar ook stom en helemaal niet nodig.'

In het laatste half uur gaf NEC het initiatief volledig uit handen. Pastoor: 'Ik vond dat we te vaak achteruit liepen. Dat kon ik wel begrijpen, maar je geeft AZ daarmee de gelegenheid om te combineren. Dat leverde AZ ook twee heel grote kansen op.'

Jozy Altidore en debutant Aron Jóhannsson misten echter, waardoor NEC een nederlaag bespaard bleef. De Nijmegenaren blijven daardoor met een achtste plaats in de race om de play-offs voor Europees voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's