Schikkingsvoorstel van één duel voor Maaskant

Reacties

De aanklager betaald voetbal heeft NAC-trainer Robert Maaskant een schikkingsvoorstel van een duel schorsing gedaan. De coach van de Bredanaars sloeg zaterdag tijdens het thuisduel met FC Dordrecht bij een woede-uitbarsting een gat in de dug-out en heeft daarmee volgens de KNVB 'het voetbal in diskrediet gebracht'.

Schikkingsvoorstel van één duel voor Maaskant

Maandag werd al bekend dat de KNVB een onderzoek instelde naar het gedrag van de NAC-coach, die zijn woede koelde op de dug-out omdat zijn elftal in twee minuten een 2-0 voorsprong verspeelde tegen FC Dordrecht. Aangezien die 2-2 ook de eindstand bleek, leed NAC duur puntenverlies in de jacht op rechtstreekse handhaving. Onnodig, in de ogen van Maaskant. Voor rust kreeg NAC immers kans op kans.

'De straf betekent dat Maaskant zich voor, tijdens en na de wedstrijd niet mag bevinden in de kleedkamer, spelerstunnel of technische zone en in die periode ook geen contact mag hebben met zijn team', zo legt de KNVB in de verklaring verder uit.

Bij het bepalen van de strafmaat heeft de aanklager de Gedragscode Officials Betaald Voetbal in acht genomen. Maaskant wordt verweten niet naar gelang zijn voorbeeldfunctie gehandeld te hebben. In het recente verleden kregen Erik Pieters (vier duels, waarvan één voorwaardelijk) en Graziano Pellè (één duel voorwaardelijk) ook al schorsingen opgelegd wegens woede-uitbarstingen.

De coach van NAC had aanvankelijk tot dinsdag 17.00 uur om te reageren op het schikkingsvoorstel, maar vanuit Zeist kreeg hij uitstel tot morgenochtend. Als hij akkoord gaat mist hij het uitduel van zondag met Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.