Schandalige incidenten zorgen voor definitieve staking Lyon

De uitwedstrijd van Olympique Lyon bij Bastia is definitief gestaakt. Memphis Depay en zijn ploeggenoten werden tijdens de warming-up aangevallen door fans van de thuisclub, maar speelden de eerste helft wel uit. In de rust besloten zij na nieuwe incidenten niet terug te keren op het veld.

De start van wedstrijd werd uitgesteld nadat fans van Bastia het veld bestormden en de spelers van Olympique Lyon tijdens hun warming-up aanvielen. Verdediger Mouctar Diakhaby werd zelfs belaagd door een steward.

De organisatie van de Ligue 1 wilde na de incidenten voor de wedstrijd wel dat het duel afgewerkt zou worden, maar stelde dat het duel gestaakt moest worden bij elk nieuw incident. De competitieorganisator veroordeelt de gebeurtenissen en eist van Bastia dat het alles op alles zet om de daders op te sporen en te bestraffen met stadionverboden.

Na een afkoelingsperiode werd er bijna een uur na de oorspronkelijke aanvangstijd afgetrapt. In de rust ging het opnieuw mis. Doelman Anthony Lopes, die de stand op 0-0 had gehouden, raakte verwikkeld in een opstootje met iemand van Bastia-zijde die op het veld was gekomen.

Het was de druppel voor de spelers van Lyon, die niet verder wilden met de wedstrijd. De tweede helft werd daarom niet gestart, hoewel de autoriteiten op Corsica daar wel op zouden hebben aangedrongen. Zij waren bang voor nieuwe ongeregeldheden als reactie op de afgelasting. De spelers van Lyon voeren hun eigen koers en zochten samen hun heil in de spelersbus. Die moesten zij later om veiligheidsredenen echter weer verruilen voor de kleedkamer.

Het was overigens al de tweede keer deze week dat fans het veld betraden bij een wedstrijd van Lyon. Eerder ging het tegen Besiktas al fout in de Europa League.

Alexandre Lacazette, die thuis was gebleven omdat hij rust krijgt voor de return tegen Besiktas, sprak op Twitter zijn afkeer uit over de situatie. 'Beschamend. Dit is belachelijk', schreef de aanvaller.