Schalkes Neustädter opvallend gezicht in EK-selectie Rusland

Reacties

De Russische bondscoach Leonid Slutsky heeft de voormalig Duitse international Roman Neustädter opgenomen in zijn selectie voor het EK.

Schalkes Neustädter opvallend gezicht in EK-selectie Rusland

In januari kreeg Neustädter een Russisch paspoort en daarmee groeide ook de hoop op een EK-deelname. De keuze van de middenvelder voor zijn geboorteland – 28 jaar geleden werd hij geboren in de Sovjet-Unie – heeft zich nu vertaald in een plaats in de EK-selectie van Rusland.

Want Slutsky heeft de middenvelder van Schalke 04 uitverkoren. Neustädter is ook op een andere manier een opvallende naam aangezien hij de enige speler is die niet uitkomt in de Russische competitie.

Neustädter speelde wel twee keer voor Duitsland, maar omdat dat twee vriendschappelijke interlands betrof kon hij nog de overstap maken. Met zijn uitverkiezing is het nu wachten op zijn debuut voor Rusland.

Naast Neustädter is Roman Shirokov opgenomen in de EK-selectie, ondanks de speculaties dat de hij vanwege zijn gebrek aan speeltijd bij CSKA Moskou zou worden gepasseerd. Yuri Zhirkov en Oleg Kuzmin ontbreken door blessures. Rusland speelt op het EK in de groepsfase tegen Engeland, Wales en Slowakije.

Doel:
Verdediging:
Middenveld:
Aanval:
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.