EK gloort voor Neustädter dankzij Russisch paspoort

Reacties

Roman Neustädter heeft twee interlands gespeeld voor Duitsland, maar de middenvelder van Schalke 04 wil met Rusland op jacht naar de Europese titel. Hij wacht alleen nog op zijn nieuwe paspoort.

EK gloort voor Neustädter dankzij Russisch paspoort

'In maart zijn de volgende interlands', zegt Neustädter in Duitse media over zijn nieuwe hoofdstuk in zijn interlandcarrière. 'Als mijn prestaties goed zijn, dan kan ik een uitnodiging krijgen.' De 27-jarige middenvelder wacht nog op zijn Russische paspoort, waarvoor hij in Moskou een aanvraag heeft gedaan.

Gezien de problemen van zijn geboorteland Oekraïne met Rusland ligt het politiek gevoelig. Maar voor Neustädter gaat het om het sportieve perspectief. Aan de horizon gloort namelijk ook een EK-deelname. 'Daarmee zou een droom in vervulling gaan', aldus de middenvelder.

Het EK met Duitsland is voor de Schalke-middenvelder niet aan de orde. Bondscoach Joachim Löw heeft Neustädter twee keer gebruikt. Sinds de optredens in de duels met Nederland en Ecuador in 2012 en 2013 maakt hij geen deel meer uit van Die Mannschaft. Omdat het gaat om vriendschappelijke interlands kan Neustädter de overstap nog maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.