Schalke op kop na krappe zege, Gladbach onder streep

Schalke 04 veroverde de koppositie door te winnen van Eintracht Frankfurt. Borussia Mönchengladbach zakte tot onder de degradatiestreep na een thuisnederlaag tegen Hertha BSC.

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 1-0
Schalke won verdiend van Eintracht, al had de ploeg van coach Fred Rutten er een eigen doelpunt voor nodig om te zegevieren. In de 41ste minuut werkte Patrick Ochs de bal achter zijn eigen keeper in een poging Jefferson Farfán het scoren te beletten. Schalke was ook duidelijk de sterkste ploeg in Gelsenkirchen, al deden de Königsblauen het rustiger aan in de tweede helft. Orlando Engelaar kreeg daarin nog wel een grote kopkans.

Borussia Mönchengladbach-Hertha BSC 0-1
Hertha pakte drie punten in een matig duel. Een vroeg doelpunt van Gojko Kacar bleek voldoende om de mannen van coach Jos Luhukay te verslaan. In de elfde minuut mocht hij ongehinderd de zestien binnendringen, om vervolgens vanaf twaalf meter uit te halen. Die Fohlen hadden wel pech, want Oliver Neuville raakte twee keer de paal.

Energie Cottbus-VfLBochum 1-1
Cottbus en Bochum deelden terecht de punten. Energie kwam al na dertien minuten op voorsprong via een van richting veranderd schot van Dennis Sørensen. In de 48ste minuut kwam Bochum eindelijk langszij dankzij een rake kopbal van Antar Yahia.

Arminia Bielefeld-1.FC Köln 2-0
Arminia won voor het eerst dankzij twee late treffers in een lange tijd gelijkopgaand duel. Jonas Kamper schoot in de 74ste minuut een vrije trap binnen voor de 1-0. En drie minuten later strafte Artur Wichniarek paniek in de Keulse defensie af en maakte 2-0.

Schalke is voorlopig koploper met elf punten uit vijf duels. Dat is één punt meer dan Hamburger SV dat zondag in actie komt. Hertha is zevende met acht punten. Bochum, Arminia, Köln staan net boven de rode streep. Daaronder staan Gladbach (drie punten), Eintracht en Cottbus (beide twee punten).