Schalke neemt jeugdinternational Geis over van Mainz

Reacties

Johannes Geis versterkt het middenveld van Schalke 04. De Duitser komt over van FSV Mainz 05, dat circa tien miljoen euro ontvangt voor het 21-jarige talent. Schalke klopt aartsrivaal Borussia Dortmund in de strijd om de jeugdinternational.

Schalke neemt jeugdinternational Geis over van Mainz

De aanwinst tekent een contract tot medio 2019 in Gelsenkirchen. Schalke denkt met Geis een verdedigende middenvelder met voetballend vermogen te hebben gevonden. 'Johannes beschikt over enorme kwaliteiten. Hij is gevaarlijk bij standaardsituaties en zeer goed in het positiespel. Hij vindt altijd de vrije man', vertelt algemeen directeur Horst Heldt op de clubwebsite.

Geis was dit seizoen een vaste kracht bij Mainz. De 21-jarige jeugdinternational kwam tot 71 officiële optredens voor de Duitse middenmoter. In de zomer van 2013 maakte de talentvolle Duitser de overstap van Greuther Fürth naar de Bundesliga-club, waar hij direct op een basisplaats kon rekenen. De middenvelder ziet veel potentie bij de werkgever van Klaas-Jan Huntelaar. 'Hier kan iets moois ontstaan, ik wil graag mijn bijdrage leveren', reageert Geis.

De aankoop gaat bij Schalke aan de slag onder André Breitenreiter, de 41-jarige trainer kwam onlangs over van SC Paderborn. De Duitser werd aangesteld na het vertrek van Roberto Di Matteo. De oefenmeester stapte aan het einde van het seizoen uit eigen beweging op wegens een verschil in visie. Die Königsblauen kenden een teleurstellend seizoen onder leiding van de Italiaan, Schalke eindigde als zesde in de Bundesliga. Breitenreiter moet de club weer naar de top leiden met aanvallend voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.