'Ongelukkiger als Wilmots het in krant had moeten lezen'

Reacties

Ook al deed hij het zelf anders voorkomen, Marc Wilmots behoorde niet tot de topfavorieten voor de vacature bij Schalke 04. In Gelsenkirchen zijn ze zeer gelukkig met André Breitenreiter (foto) als nieuwe trainer.

'Ongelukkiger als Wilmots het in krant had moeten lezen'

Technisch manager Heldt kreeg vrijdag de nodige kritiek van Wilmots over de gang van zaken. De Belgische bondscoach noemde het 'een slechte grap' hoe alles naar buiten was gebracht. Op de dag van het EK-kwalificatieduel met Wales liet Schalke 04 weten dat de keuze was gevallen op Breitenreiter, terwijl Wilmots in de veronderstelling leefde dat er tijdens zijn gesprekken een afspraak was gemaakt dat pas na de bewuste vrijdag Schalke meer duidelijkheid zou geven.

'Het moment waarop we Wilmots op de hoogte hebben gebracht, was vanwege de interland niet echt gelukkig', stelde Heldt tijdens de presentatie van Breitenreiter als opvolger van de vertrokken Roberto Di Matteo. 'Maar nog veel ongelukkiger was het geweest als hij het in de krant had moeten lezen.'

Zonder alle kaarten op tafel te leggen diende Heldt de oud-international wel van repliek. 'Hij is een icoon van deze club, en dat staat vast. Het is niet belangrijk met wie je eerst praat, maar wie de topkandidaten zijn na alle gesprekken. En voor mij was het belangrijk het Wilmots persoonlijk te zeggen, en dat heb ik gedaan.'

Want de Belgische oud-international was na de eerste ronde van gesprekken geen topkandidaat meer. 'We hadden twee favorieten, en dat waren Markus Weinzierl (van FC Augsburg, red.) en André Breitenreiter. We zijn dus blij dat de laatste hier nu ook zit', aldus Heldt.

Höwedes
De opvolger van Di Matteo begint met het analyseren van de selectie. Tot zijn genoegen blijft Benedikt Höwedes Die Königsblauen trouw. Naar verluidt was Arsenal bereid de gelimiteerde afkoopsom van zeventien miljoen euro te betalen voor de international, die er dus vanaf ziet de stap naar de Premier League te maken.

Maar de spelersgroep zal wel een ander gezicht krijgen. 'Zeker is dat de selectie te groot is', zei Heldt. Sidney Sam en Kevin-Prince Boateng keren sowieso niet meer terug na hun verbanning wegens gebrekkige discipline. Schalke hoopt de twee te kunnen slijten.

De Duitse club heeft ook nieuw elan op het oog en heeft daarom Johannes Geis van FSV Mainz 05 een aanbieding gedaan. 'Ik noem verder geen namen, maar we hebben interesse in een Belgische speler', aldus Heldt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.