Schalke en spits Huntelaar stellen opnieuw teleur

Schalke blijft maar kwakkelen in de Bundesliga. Dit weekend leden Huntelaar en co op bezoek bij Borussia Mönchengladbach alweer de tiende seizoensnederlaag: 2-1.

De wedstrijd begon nog zo mooi voor Schalke, dat al na drie minuten spelen op voorsprong kwam toen Peer Kluge de bal van dichtbij binnen knalde. Lang kon de ploeg van trainer Felix Magath niet genieten van de voorsprong. In de tiende minuut zorgde Marco Reus voor de gelijkmaker. Zijn eerste poging spatte nog op de lat uiteen, maar in de rebound was Reus wél trefzeker.

In het vervolg was de thuisploeg de bovenliggende partij. Mönchengladbach drukte dat na twintig minuten spelen uit in een voorsprong. Mohammadou Idrissou was de maker van de 2-1 met een harde kopbal.

Schalke was vooral in aanvallend opzicht onmachtig en slaagde er niet in spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Rául in stelling te brengen. Het bleef bij de 2-1 stand, waardoor de thuisploeg zijn eerste winstpartij op eigen veld boekte. Wel blijft Borussia hekkensluiter in de Bundesliga.

Schalke is veroordeeld tot een plaats in de grijze middenmoot. Zorgwekkender is wellicht de doelpuntendroogte van Klaas-Jan Huntelaar. De spits mag dan in het Nederlands elftal aan de lopende band het net vinden, voor Schalke scoorde de Nederlander al dertien wedstrijden niet meer. Foto: VI Images