SC Heerenveen zet commercieel manager op non-actief

Reacties

Amper tien maanden na zijn aantreden als commercieel manager van SC Heerenveen is Joost Jetten door de directie van de club op non-actief gezet. Het botert al enige tijd niet tussen de Sneker en de commerciële afdeling van SC Heerenveen.

SC Heerenveen zet commercieel manager op non-actief

De werknemers hebben het vertrouwen in Jetten opgezegd. Ze vinden hem niet de verbinder die de club uit Friesland nodig heeft aangezien het sponsorbestand al maar verder terugloopt. Jetten ging volgens de directie bovendien steeds vaker op de stoel van uitvoerend bestuurslid Wim Dijk zitten, die eindverantwoordelijk is.

Jetten werd binnengehaald door Egon Diekstra, die in de one tier board als toezichthouder de portefeuille commerciële zaken heeft. De twee werkten samen bij Diekstra's bedrijf Hamilton Bright en het duo had naar eigen zeggen een aantal vernieuwende ideeën, waarvoor ze vervolgens te weinig draagvlak kregen.

Het ontslag van Jetten kan niet los worden gezien van de stammenstrijd die opnieuw binnen de muren van het Abe Lenstra Stadion woedt. Jetten behoort met Diekstra en Anne Hettinga, de voorzitter van het Stichtingsbestuur, tot het Sneker-kamp. Zij staan lijnrecht tegenover Heerenveen-voorzitter Jelko van der Wiel en Wim Dijk. Hettinga heeft al aangekondigd dat deze of volgende week één of meerdere bestuursleden moeten verdwijnen. Dat dit Van der Wiel en Dijk zijn, lijkt logisch aangezien het stichtingsbestuur een paar maanden geleden al van het duo af wilde.

Met het ontslag van Jetten doen Van der Wiel en Dijk naar het schijnt nu een strategische tegenzet. Hoe dit uiteindelijk gaat aflopen, is nog even de vraag, maar het is duidelijk dat SC Heerenveen twee jaar na de beruchte Feanrevolutie volledig terug is bij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.