SC Heerenveen hoopt op 'Club X' als sleutel voor Ejuke-miljoenen

Reacties

SC Heerenveen houdt hoop op de miljoenen die het nog krijgt voor de in 2020 verkochte aanvaller Chidera Ejuke. Een onbekende derde partij zou uitkomst kunnen bieden.

SC Heerenveen hoopt op 'Club X' als sleutel voor Ejuke-miljoenen

SC Heerenveen maakt al ruim een jaar werk van de 3,1 miljoen euro die het nog krijgt voor Ejuke, die in 2020 werd verkocht aan CSKA Moskou. Vanwege de internationale sancties zeggen de Russen dit bedrag niet te kunnen overboeken. Na een rechtsgang heeft de FIFA inmiddels uitgesproken dat CSKA wél moet betalen, maar de Russen hebben beroep aangetekend bij het CAS. Deze zaak loopt nog.

SC Heerenveen heeft een oplossingsrichting in gedachten waar een derde, onbekende club betrokken bij is. CSKA heeft vanwege een andere transfer namelijk nog geld tegoed van deze zogeheten Club X, die dit vanwege de geldende internationale sancties niet kan overboeken naar Rusland. SC Heerenveen heeft geopperd dat Club X niet aan CSKA betaalt, maar een bedrag overmaakt naar Friesland.

Directeur Ferry de Haan van SC Heerenveen wil de naam van deze Club X niet noemen: 'Dat is niet aan ons.' De bestuurder is echter hoopvol op een oplossing: 'Het zou een driepartijenovereenkomst zijn. In een eerder stadium hebben we deze oplossing al eens geopperd, maar toen is daar niets mee gebeurd. Nu is er alsnog een kans dat het gebeurt. Belangrijk is wel dat alles juridisch heel goed weggezet kan worden en dat alle partijen binnen de kaders van de internationaal geldende sancties blijven', verklaart De Haan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.