SC Cambuur nog steeds kwetsbaar op vreemde bodem

Reacties

● De laatste twee competitieduels tussen Excelsior en SC Cambuur vonden plaats in het Jupiler League-seizoen 2012/13 en leidden tot twee zeges voor de ploeg uit Leeuwarden (3-2 en 0-2). Met die laatste zege, op de slotdag van de competitie, behaalden de Friezen het kampioenschap.

SC Cambuur nog steeds kwetsbaar op vreemde bodem

● Excelsior is het eerste Eredivisie-team met drie verschillende doelmannen in de basis in de eerste zes speelronden sinds Roda JC en Vitesse in het seizoen 2011/12.

● De Rotterdammers (momenteel acht punten uit zes wedstrijden) kunnen voor het eerst in de Eredivisie meer dan tien punten uit hun eerste zeven duels halen.

● Excelsior kwam in vijf van zijn zes Eredivisie-wedstrijden tot scoren; in het vorige seizoen op het hoogste niveau (2011/12) maakten de Kralingers in vijf van hun eerste elf optredens minimaal één doelpunt.

● Excelsior-aanvaller Ninos Gouriye is de enige Eredivisie-speler die dit seizoen in alle zes duels op het hoogste niveau als invaller binnen de lijnen kwam.

● Excelsior en Cambuur kregen (samen met Heracles Almelo) dit Eredivisie-seizoen het vaakst een doelpunt tegen via een kopbal (drie keer).

● SC Cambuur boekte slechts één zege in zijn laatste twintig uitduels in de Eredivisie (G8, V11). Dat gebeurde dit seizoen op bezoek bij Heracles: 0-1.

● De ploeg uit Leeuwarden heeft met 35,7 procent de hoogste nauwkeurigheid wat het aantal goede voorzetten betreft (exclusief hoekschoppen) van de competitie.

● SC Cambuur-keeper Leonard Nienhuis incasseerde in de huidige Eredivisie-jaargang in zes wedstrijden evenveel goals van buiten het strafschopgebied als vorig seizoen in 31 duels (vier).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.