SC Cambuur buigt in laatste minuut voor FC Twente

FC Twente heeft zaterdagavond in de allerlaatste minuut van het duel met SC Cambuur een zege afgedwongen. In de 93ste minuut bezorgde invaller Kyle Ebecilio de Tukkers alsnog de overwinning: 2-1.

Ebecilio, die pas in de 85ste minuut zijn entree maakte als wissel, zorgde zo dat het slotoffensief van Twente soelaas bood. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten omdat de mee naar voren gekomen Andreas Bjelland met zijn borst een assist verzorgde.

Daarmee was de goal in extremis het slotstuk van een wedstrijd die in de eerste helft maar moeilijk op gang kwam. Twente had in het eerste bedrijf wel de betere kansen, maar doelman Leonard Nienhuis voorkwam onder meer dat Renatio Tapia raak kopte.

In de tweede helft ontbrandde het duel na 57 minuten. Diezelfde Tapia verschafte zich met een knappe kapbeweging de ruimte om beheerst binnen te schuiven: 1-0. Daarmee zette Tapia zijn goede spel van donderdag, toen AZ in de kwartfinale van het bekertoernooi in Enschede geen partij bleek (3-0), voort. De middenvelder ontving de bal bij zijn openingsdoelpunt van Hakim Ziyech, die met twee goals donderdag ook al tot uitblinker uitgroeide.

Opluchting
Kort na de goal van Tapia liet Luc Castaignos (foto, links) een enorme kans liggen om de nekslag uit te delen. Waar Mikhail Rosheuvel vervolgens aan de andere kant naliet de gelijkmaker aan te tekenen, deed invaller Martijn Barto dat wel. Hij lepelde de bal uit de draai raak toen in de 73ste minuut de bal voor zijn voeten viel: 1-1. In het restant waren kansen aanvankelijk niet besteed aan Castaignos en Bjelland, maar zorgde Ebecilio alsnog voor opluchting in Enschede.

Twente, dat net als donderdag in een 4-3-3-formatie het veld werd ingestuurd door trainer Alfred Schreuder, is door de zege voorlopig vierde. Cambuur blijft negende en zag bovendien een einde komen aan een reeks van zes uitduels zonder verlies.